dodgy R1+R2 test results...help!!
Ask questions and find answers to many subjects relating to electrics and electrical work

3 posts   •   Page 1 of 1
po5hscott
Labourer
Labourer
Posts: 4
Joined: Sun May 31, 2009 9:25 pm

dodgy R1+R2 test results...help!!

by po5hscott » Wed Oct 07, 2009 10:32 pm

help!! just testing an old lighting circuit, and the results for the continuity tests are showing over 110 ohms....very high!! although zs tests are showing good results at 1.59...
any suggestions to why im getting these conflicting results?? the test is part of a peridoic, zs results are a pass, but R1+R2 results show there is a problem somewhere. the circuit is protected by rcd, an all other tests pass, just the R1+R2.
would you class the results as unsatisfactory? or satisfactory with a requires further investigation!
any help would be appreciated.
oh the dodgy results are only on part of the circuit!

kuzz
Ganger
Ganger
Posts: 134
Joined: Sat Nov 03, 2007 3:37 pm

by kuzz » Thu Oct 08, 2009 4:55 pm

if the zs is fine i would suggest it's your leads or test equipment. are the leads in good condition? are they nulled? is the test equipment calibrated? are you making a good connection with what you are testing?

sparx
Project Manager
Project Manager
Posts: 2166
Joined: Wed Mar 21, 2007 8:33 pm
Location: The fifth continent.

by sparx » Sun Oct 11, 2009 9:05 pm

test meter batteries flat (not used for Zs,)
answered in other post but for others with similar prob. posted here too,

3 posts   •   Page 1 of 1
It is currently Thu May 09, 2024 12:59 am